Welkom bij CKZ Texel

 

De Cocksdorper Kust Zeilvereniging op Texel. Wij zijn een enthousiaste zeilvereniging in het noordelijke puntje van Texel. Door de goede ligging, net aan de waddenkant ( Paal 33 ) van de vuurtoren, kun je zelfs met wat meer wind en golven toch gemakkelijk het water op om te kiezen tussen Wadden of Noordzee.

 

Zowel toer als wedstrijdzeilers kunnen bij onze vereniging aan hun trekken komen. Zo worden er door het seizoen verschillende clubwedstrijden en wordt in samenwerking met KZV Westerslag het open Texelse Kampioenschap georganiseerd. Toertochten worden vaak spontaan georganiseerd en kunnen verschillende bestemmingen hebben.

 

Om jonge aanwas te stimuleren is CKZ in 2010 een jeugdprogramma gestart waarbij jeugd onder leiding van een ervaren zeiler de beginselen van het zeilen worden bijgebracht en kunnen zij proeven aan het westrijdzeilen.


kalender 2014

Beste leden,

De kalender 2014 is weer online, Zaterdag 12 april gaat het seizoen beginnen en gaan we weer naar het strand, na afloop van de werkzaamheden zal de voorjaarsvergadering plaats vinden in het clubhuis.

Het bestuur.

Kalender 2014