Welkom bij CKZ Texel

 

De Cocksdorper Kust Zeilvereniging op Texel. Wij zijn een enthousiaste zeilvereniging in het noordelijke puntje van Texel. Door de goede ligging, net aan de waddenkant ( Paal 33 ) van de vuurtoren, kun je zelfs met wat meer wind en golven toch gemakkelijk het water op om te kiezen tussen Wadden of Noordzee.

 

Zowel toer als wedstrijdzeilers kunnen bij onze vereniging aan hun trekken komen. Zo worden er door het seizoen verschillende clubwedstrijden en wordt in samenwerking met KZV Westerslag het open Texelse Kampioenschap georganiseerd. Toertochten worden vaak spontaan georganiseerd en kunnen verschillende bestemmingen hebben.

 

Om jonge aanwas te stimuleren is CKZ in 2010 een jeugdprogramma gestart waarbij jeugd onder leiding van een ervaren zeiler de beginselen van het zeilen worden bijgebracht en kunnen zij proeven aan het westrijdzeilen.


Wedstrijdkalender 2015

Hier is hij dan de wedstrijdkalender 2015.

Als proef zullen de wedstrijden dit jaar in een klasse 1 en klasse 2 worden gezeild. Het idee hierachter is dat de leden met een langzamere boot kunnen strijden in een eigen wedstrijdveld waardoor het wedstrijdzeilen voor meer leden aantrekkelijker wordt. Iedereen kan zelf beslissen in welke klasse hij of zij inschrijft, dit is dus niet afhankelijk van de Texelrating.

De klasse 2 zal een kleinere baan zeilen dan klasse 1, hierdoor hopen wij dat alle deelnemers min of meer gelijktijdig wee weer aan wal zijn wat wellicht de gezelligheid ten goede komt.

Wij wensen jullie een plezierig zeilsjaar toe en hopen jullie te zien op 10 mei.

 

De wedstrijdcommisie.

Wedstrijdkalender 2015