Welkom bij CKZ Texel

 

De Cocksdorper Kust Zeilvereniging op Texel. Wij zijn een enthousiaste zeilvereniging in het noordelijke puntje van Texel. Door de goede ligging, net aan de waddenkant ( Paal 33 ) van de vuurtoren, kun je zelfs met wat meer wind en golven toch gemakkelijk het water op om te kiezen tussen Wadden of Noordzee.

 

Zowel toer als wedstrijdzeilers kunnen bij onze vereniging aan hun trekken komen. Zo worden er door het seizoen verschillende clubwedstrijden en wordt in samenwerking met KZV Westerslag het open Texelse Kampioenschap georganiseerd. Toertochten worden vaak spontaan georganiseerd en kunnen verschillende bestemmingen hebben.

 

Om jonge aanwas te stimuleren is CKZ in 2010 een jeugdprogramma gestart waarbij jeugd onder leiding van een ervaren zeiler de beginselen van het zeilen worden bijgebracht en kunnen zij proeven aan het westrijdzeilen.


winnaars 2014

Tijdens de najaarsvergadering zijn door de wedstrijdleider Bart Uding de winnaars van het clubkampioenschap en het Texelskampioenschap 2014 bekent gemaakt.

Voor het clubkampioenschap waren Eduard Zanen en Willen Houwing het enige team wat voldoende manches gezeild had en dus uitgeroepen werden tot kampioen 2014.

Het Texels Kampioenschap was verzeild op zaterdag 16 augustus, op die dag werden er 4 manches gezeild door 5 deelnemende teams.

Omdat er op de 2e dag teveel wind stond en niet meer gezeild werd konden Dirk Pool en Sofhie Bruggeman konden uitgeroepen worden tot winnaars van het OKT 2014, Eduard Zanen en Willem Houwing werden 2e em Martin Maat 3e.

IMG-20141008-WA0002 Small