Jeugdzeilen Texel

Gisteren zijn de eerste meters gemaakt met de Hobie Dragoon.

8 kinderen doen mee aan het gezamelijke project van WSV Texel,KZVW en CKZ, onder schiterende omstandigheden konden zij in 2 groupen kennis maken met het catamaranzeilen.

jeugd

 

 

 

Je bent jong en je wilt zeilen


…dan kun je natuurlijk je ouders vragen of ze een zeiljacht kopen. De meeste ouders zullen dat –hoe flauw ook- niet doen.

Dan zou je eens kunnen informeren bij de Cocksdorper Kust Zeilvereniging (CKZ)

CKZ heeft een catamaran, een Dart 18 gekocht, met het doel hiermee jonge zeilers enthousiast te maken voor het zeilen met catamarans. Eigenlijk het zelfde als Optimistzeilen bij de WSV, zonder die ervaring ben je ook welkom, maar dan een klein stapje moeilijker. Maar wél op ruim water, aan het strand bij de vuurtoren, en soms spectaculair snel! De bedoeling is dat er op vaste dagen, bij voorkeur in het weekend, gezeild wordt met één of twee “leerlingen” onder leiding en toezicht van instructeur Dirk Pool. Wanneer de “leerlingen” het zeilen na een poosje onder de knie hebben mogen ze het “alleen met z’n tweeën” proberen. Wel begeleid door de instructeur met een rubberboot natuurlijk. Veiligheid voor alles! Wanneer je hier interesse voor hebt, kun je voor inlichtingen bellen met Dirk Pool tel:06-23112993

Ervaring van Anna van der Duim

Mijn naam is Anna van der Duim. Ik ben 16 jaar oud en zeil al sinds mijn achtste. Ik ben begonnen in de waddenhaven in de optimist, later ben ik doorgestroomd naar de “Leuko -Thea”. Toen ik in beide soorten een paar jaar had gevaren ben ik naar de overkant gegaan om daar professioneler te gaan trainen in de optimist. Daar ben ik ook wedstrijden gaan varen. Ook heb ik geholpen met les geven aan kinderen in de waddenhaven.

Lees meer: Ervaring van Anna van der Duim